Indymedia: ‘Geen rozen zonder Doornaert’

pharaOp de website Indymedia lezen we het volgende

Kwalitatief zit Phara op een hoger niveau dan vorig jaar. Dat wil niet zeggen dat alles loopt zoals de redacteuren wensen. Lucas Catherina werd door Phara aangezocht om aanwezig te zijn op het programma over Gaza, samen met Mia Doornaert en anderen. Mia Doornaert stelde evenwel haar veto tegen Lucas Catherine zodat deze afgezegd werd en Eén zo verstandig was ook Doornaert niet meer te vragen. Zoals Lucas Catherine stelt was Rik Coolsaet een excellente vervanger”

lees hieronder de brief van Catherine

Bericht van 20/1 om 14h 54 van Lucas Catherine.

Beste,

Iets wat ik kwijt wil:

Advertentie

Mia Doornaert en ik zijn het grondig oneens over de kwestie Israël/Palestina. Van haar kant reageerde ze hierop door me in haar krant te laten boycotten: geen opiniestukken, afgesproken interviews worden op bevel van de hoofdredactie afgelast, een afgesproken deal met de promotiedienst wordt op het laatste moment ingetrokken. Dat is al zo sinds 2004.

Maar ze heeft ook blijkbaar invloed buiten De Standaard. Vorige zaterdag (17/1) spreekt de redactie van Phara met mij af om samen met Ramsey Nasr en Michaël Freilich in het programma de achtergrond van de Gaza-oorlog te komen duiden. (Enkele dagen daarvoor zat ik al in het 7uur Journaal en op Radio 1 in De Ochtend). Gisteren, maandag laat de redactie mij ’s middags via een redacteur die duidelijk op zijn ongemak is, weten dat ze het zonder mij zullen doen. Ik vraag hem of Freilich misschien bezwaar maakte? ‘Neen, ze hadden ook Mia Doornaert gevraagd en die wou niet met mij in het programma. Voor alle eerlijkheid had de redactie beslist om dan ook haar maar niet te nemen.” Het werd (gelukkig) Rik Coolsaet.

Mevrouw Doornaert is, zoals algemeen geweten een grote verdedigster van het Vrije Westen en de Persvrijheid.
Lucas Catherine

Commentaar: Lucas Catherine is, zoals algemeen geweten een vurige verdediger van dictaturen en persvrijheid gaat voor hem zover dat hij in zijn eigen werken nazi bronnen gebruikt om zijn hatelijkheden kracht bij te zetten. Lees hier het artikel van de werkgroep Savasorda.
Op één punt zijn we het eens met Catherine: “Inderdaad Rik Coolsaet was een waardig vervanger”.