Corriere della Sera: minder doden in Gaza dan aangenomen

hamas_suicide20eng_0001De Italiaanse krant Corriere della Sera publiceerde afgelopen week een bericht waaruit bleek dat het aantal doden in het Gazaconflict beduidend lager ligt dan werd aangenomen. “Waarschijnlijk is het aantal doden 500, ten hoogste 600 en gaat het voornamelijk om jonge mensen tussen 17 en 23 jaar die door Hamas werden aangeworven. Hamas zond hen de dood in” citeert de krant een dokter uit het Shifaziekenhuis in Gaza. Andere Gazanen die door de krant werden geïnterviewd bevestigen dat Hamasterroristen vanuit ziekenhuizen hun aanvallen organiseerden en coördineerden. Israëlische autoriteiten veroordelen het gedrag van Hamas als  ‘monsterlijk’ omdat ze bij hun terreuraanvallen burgers als schild gebruikten. “Ganse families in Gaza leefden maandenlang bovenop vaten explosieven zonder het te weten” zei Eyal Eisenberg.

Het verhaal van Jenin, waar oorspronkelijk zogezegd 1500 doden waren,  lijkt zich te herhalen. Na onderzoek bleek dat het om minder dan 100 doden ging. Het collectieve bewustzijn was ondertussen wel vergiftigd en de media hebben weinig inspanningen geleverd om de echte feiten onder de aandacht te brengen.