Ons land opnieuw in rouw: ‘Fabeltjesland’ in Sint-Gillis wordt nachtmerrie…

shoe2De redactie van Joods Actueel heeft met afschuw en verbijstering kennis genomen van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de kinderkribbe Fabeltjesland te Sint-Gillis (nabij Dendermonde). De 20-jarige Kim De Gelder uit Sinaai baande zich gewapend met een slagersmes als een razende gek een weg doorheen hulpeloze baby’s en hun verzorgsters. Balans: 2 jongetjes van resp. 6 en 9 maanden oud[!] werden vermoord en 10 andere baby’s zwaargewond, allen in de leeftijd tussen 0 en 3 jaar oud. Daarnaast werd de 54-jarige verzorgster Marita Blindeman vermoord en 2 andere verzorgsters zwaar verwond. De gewonden zouden nu allen buiten levensgevaar zijn. De redactie van Blog JA biedt bij deze alle ouders en alle andere betrokkenen in dit verschrikkelijke drama haar oprechte deelneming aan en wenst hen veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Belgiës meest gekende strafpleiter Jef Vermassen stond er andermaal verslagen bij. ‘Amerikaanse toestanden’ noemde hij het. Vermassen maakte in het VRT-journaal de vergelijking met de al even zinloze en racistisch geïnspireerde moorden door Hans Van Themsche van 11 mei 2006 te Antwerpen. Toen werden de 2-jarige Vlaamse kleuter Luna Drowart alsmede haar 24-jarige kinderoppas en zwangere Oulemata Niangadou brutaal vermoord met enkele geweerschoten. Een derde Antwerpse vrouw, de 46-jarige Songul Koç van Turkse origine die op een bank een boek zat te lezen, werd ‘en passant’ zwaar verwond. Woorden schieten te kort bij deze ziekelijke – haast niet te vatten – explosie van zinloos geweld en de veroorzaakte ellende als direct gevolg voor overlevenden en nabestaanden.