Joods Museum Brussel: Retrospectieve Robert Capa van 23 januari tot 15 april 2009

affiche_capa

Capa’s carrière als fotograaf lijkt wel een legende. Hij  groeide op in een joods gezin in Budapest. De opkomst van het  nazisme in Duitsland verplicht hem uit te wijken. Van bij de aanvang van de Burgeroorlog trekt Capa naar Spanje. In die beeldenoorlog maakt hij een foto ‘Dood van een republikeins soldaat’ Die foto is symbolisch voor de Spaanse oorlog en staat voor immer gegrift in het geheugen van alle generaties.Hij maakte historische  foto’s van de landing in Normandië . Capa is stichter van het Magnum Photos, het eerste en grootste internationale foto-agentschap ter wereld. Op 25 mei 1954 filmt hij een militaire patrouille die in Indochina door een veld trekt. Hij trapt op een landmijn. Die laatste voetstap maakt een einde aan de carrière van de grootste fotograaf aller tijden.Op de website van het Joods Museum kan je alles te weten komen over deze opmerkelijke tentoonstelling. Luister hieronder naar de VRT-uitzending over het leven en werk van Capa: een bijzonder boeiende reportage.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/01/capa.mp3]