Lezersbrief: Bert van de AEL

berthamas2

De overgang van Bert Anciaux naar de SP.a begint de man zuur op te breken. Omdat hij niet met een grote eensgezindheid werd ontvangen, denkt hij duidelijk opnieuw aan een overstap naar een andere partij. En dat is niet min. Na VU, ID 21, Spirit, Vl.pro en de SP.a, solliciteert hij nu openlijk voor een nieuwe progressieve en sociale open partij: het AEL van de Libanees Abou Jahjah. Hoe kun je anders dit schrijven interpreteren op zijn eigenste webstek. Bij de afschuwelijke moorden in Dendermonde, denkt Bert direct aan Gaza en schrijft hij dat “de agressor” (Israël,nvdr) de kinderen in Gaza  ‘BEWUST’ heeft omgebracht. In een ander stukje roept hij elke rechtgeaarde Vlaming (sic) en elke rechtgeaarde mens op om een Arafatsjaal te dragen uit solidariteit met het onderdrukte volk in Palestina.

Wij citeren:

“(Dendermonde,nvdr) Het shockt ons allemaal. Ik moest ook denken aan de honderden dode kinderen in de Gazastrook, ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd. Ook hier heeft dood en geweld toegeslagen. Dat alleen al is de hel. Een donderslag bij heldere hemel. Een noodkreet voor alle kinderen. “
….
“Vandaag zou elk rechtgeaard Vlaming, elk rechtgeaard mens, een arafatsjaal moeten dragen. Uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor diegenen die elke dag hun leven riskeren. De arafatsjaal bestaat al veel langer dan zijn bekendste drager, Yasser Arafat. Maar hij maakte de sjaal wereldberoemd. Het is een symbool voor Palestina geworden, maar het is nooit een agressief of negatief symbool geweest.“