EU-commissaris Louis Michel: Hamas “is een terreurbeweging en moet als dusdanig aan de kaak gesteld worden”

michel Europees Commissaris voor ontwikkeling en internationale hulp Louis Michel heeft maandag op bezoek in de Gazastrook uitgehaald naar Hamas en Israel.
Hamas heeft volgens Michel een “vernietigende verantwoordelijkheid” voor wat er gebeurd is. Hamas “is een terreurbeweging en moet als dusdanig aan de kaak gesteld worden”, zei de Belgische eurocommissaris op een persconferentie in Jabaliya. Hij laakte het feit dat Hamas burgers als ‘menselijk schild’ gebruikte door raketten vanuit dicht bevolkt gebied op Israel a te vuren

Hamas reageerde naar eigen zeggen “geschokt” door de uitlatingen van Michel. De voormalige Belgische minister van Buitenlandse Zaken was ook niet mals voor Israel.De destructie die ik gezien heb was “abominabel en niet gerechtvaardigd”.

Hamas, dat anders dan Israel felle kritiek niet gewend is verklaarde: “Het was schokkend een Europese leider de massaslachting en terrorisme van de Zionisten t.o.v. de Palestijnen goed te keuren. Ons verzet is vergelijkbaar met die van Europa tijdens WOII.”