Vergelijking van Anciaux haalt internationale pers

Na het verschijnen van een Associated Press artikel over de bewogen zitting gisteren in het Vlaamse Parlement verschijnen wereldwijd artikels. Zonder uitzondering wordt  de omstreden vergelijking van minister Bert Anciaux waarbij hij de gebeurtenissen in Dendermonde vergeleek met de Israëlische acties in Gaza  aangehaald. Niet alleen op de American Onlineweb nieuwssite maar ook op de online edities in Amerikaanse, Saoedische, Taiwanese, Arabische, Britse en Australische kranten verschenen luttele minuten na het AP bericht artikels over het voorval. Vrijwel alle artikels vermelden dat CD&V zijn vertrouwen in minister Anciaux opzegt, sommigen kranten waaronder de Arab Herald en  De Saoudi Gazette vermelden ook de tussenkomst van Annick Deridder (Open-VLD) dat een minister wel twee keer mag nadenken alvorens het doodsteken  van babies  in een crèche door een waanzinnige  te vergelijken met het optreden van Israël in de Gazastrook. Het Nederlandse Elsevier citeert CD&V’er Eric Van Rompuy ‘U geeft steeds meer de indruk dat u moreel superieur bent. Die lessengeverij zijn wij kotsbeu’. De meeste artikels besluiten met de mededeling van minister Karel De Gucht “dat België onveranderd achter het bestaansrecht van de Israëlische staat blijft staan” .