Vlaamse regering fluit Anciaux terug

De ministerraad zegt in een verklaring dat er geen verband te leggen valt tussen het drama in Dendermonde en de oorlog in Gaza. Ook Anciaux stemde daarmee in, luidt het. Volgens Annick Deridder, die Anciaux eerder deze week interpelleerde in het Vlaams Parlement, is het signaal duidelijk dat de regering Anciaux heeft teruggefloten. “De regering heeft hiermee duidelijk afstand genomen van de eerdere verklaringen van minister Anciaux”: zei Deridder aan Joods Actueel.

Over excuses, waarnaar vanmorgen in de pers gevraagd werd, o.a. door voormalig SP voorzitter Erdman, werd niet gesproken. Die zullen er waarschijnlijk ook niet komen.

Peeters liet verder nog verstaan dat hij de protestbrief van de Israëlische ambasade naar aanleiding van de vergelijking van Anciaux zal beantwoorden. Hij zal Israël meedelen dat de regering het geweld betreurt, maar dat er geen verband te leggen valt tussen beide gebeurtenissen.Daarmee is de zaak volgens de minister-president afgesloten.

Het Forum der Joodse organisaties verklaarde dat het: “met genoegen vernomen heeft dat volgens de Vlaamse regering en Kris Peeters er geen verband en vergelijking mogelijk is tussen het drama in Dendermonde en de oorlog in Gaza.”