Rik Torfs: goedaardig conservatisme van de paus is pervers

torfieProf. kerkelijk recht Rik Torfs schrijft in zijn column in de Standaard van vandaag dat paus Benedictus XVI door het binnenhalen van bisschop Richard Willliamson blijk geeft van een pervers conservatisme.

“De schone schijn is belangrijker dan de moraal. Door oude rituelen te koesteren, minimaliseert de paus op indirecte wijze de Holocaust. De liturgische nostalgie is groot. Dat daarvoor de straf van een negationist moet worden opgeheven, is niet meer dan een lichtjes vervelend neveneffect” aldus Torfs die ook al eerder in een gesprek met Joods Actueel verklaarde dat het openen van de kerkdeuren voor een holocaustonkenner kerkrechterlijk wel mogelijk is maar onder de noemer ‘moreel verwerpelijk’ valt.

Torfs in gesprek met Joods Actueel: luister hieronder

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/02/torfs01.mp3]