Lekker koosjer: Gegratineerde Blintzes (Crêpes) met Gerookte Zalm

blintzesRechtzetting, lekker koosjer

Vorige maand in het artikel Gegratineerde Blintzes (Crêpes) met Gerookte Zalm stond bij de ingrediënten “niet te gezouten zalm”, dit moest zijn “niet te gezouten gerookte zalm”. Ook stond er dat je één theelepel citroensap moest toevoegen, dit moest zijn “één theelepel citroenrasp”.

Als laatste stond er: “Bestrijk de blintzes aan iedere zijde met een beboterde kwast en verdeel er de zalm en dille over.” Dit moet worden: “Bestrijk de blintzes met behulp van een kwast aan alle zijden met de gesmolten boter en verdeel er de zalmsnippers en dille over.”

Hieronder nogmaals het volledige (correcte) recept.

Gegratineerde Blintzes (Crêpes) met Gerookte Zalm
Door Vivi Salamon

Advertentie

Ingrediënten: voor 12 stuks:

voor de crêpes:

120 g bloem

2 eieren

2 eetlepels gesmolten boter of margarine

1/2 theelepel zout

225 ml melk of water

Advertentie

Meng alle ingrediënten voor het beslag een minuut in de blender, laat 10 minuten rusten.

Bak in een omeletpan van 15 cm 12 pannenkoekjes in een beetje boter of olie.

voor de vulling:

175 g niet te gezouten gerookte zalm

3 hardgekookte eieren

60 g zachte boter of margarine

1 kleine theelepel citroenrasp

peper uit de molen naar smaak

1 eetlepel gehakte, verse dille

Pureer alle ingrediënten voor de vulling grondig met de mesinzet van de keukenmachine, maar meng er de dille pas op het laatst heel even door, om de roze kleur te behouden.

Verdeel 1-2 volle eetlepels vulling op de onderste helft van elke pannenkoek, vouw de twee zijdes naar het midden over de vulling en rol op tot cilindervormige pakjes.

Schik ze naast elkaar in een ingevette bakvorm.

om te bakken:

30 g boter of margarine

50 g snippers van gerookte zalm

een beetje verse gehakte dille

Stoof de zalmsnippers gedurende twee minuten op een zacht vuur in de boter.

Bestrijk de blintzes met behulp van een kwast aan alle zijden met de gesmolten boter en verdeel er de zalmsnippers en dille over.

Bak 15 minuten op 190°.