‘Hezbollah-TV in Europa stopzetten’ Opinie in WSJ vandaag

In de krant The Wall Street Journal verscheen vandaag een artikel over de haatzender Hezbollah en diens invloed op jonge moslims in Europa.

Europa heeft verschillende stappen ondernomen tegen al-Manar. In 2004 besloten de Europese Unie en de regeringen van Frankrijk, Spanje en Nederland dat al-Manar inbreuken pleegde op de Europese regelgeving die het aansporen tot haat in uitzendingen verbiedt. Maar Arabsat en Nilesat, de TV-satellieten die in handen zijn van resp.Saoedi-Arabië en Egypte zenden het kanaal nog steeds uit waardoor de uitzendingen die oproepen tot haat en geweld de Europese moslimpopulatie nog steeds bereiken. Al-Manar is ondertussen verontrustend populair geworden onder Arabisch sprekende moslimsjongeren in Europa. In een programma op de Duitse omroep gaven jonge moslilms zelf aan dat al-Manar een invloed uitoefent op hen en hun haatgevoelens tegen de Verenigde Staten en tegen Joden aanwakkert.

Lees volledig artikel (Engelstalig)hier