‘Italiaanse priester brengt Hitlergroet’

430441_9f05d3e257e547b1d223cf0963f357ef_wmOp een bijeenkomst van de neofascistische partij Forza Nuova in het Noord-Italiaanse Bergamo bracht pastoor Giulio Tam van de ultraconservatieve Broederschap Pius X genootschap samen met partijleider Roberto Fiore de fascistengroet. De beelden daarvan deden afgelopen dagen de ronde in Italië en brengen zo de Broederschap andermaal in opspraak.

Het incident is ook pijnlijk voor het Vaticaan, omdat de paus de breuk met de volgelingen van Lefebvre onlangs heeft gelijmd door de excommunicatie van vier bisschoppen van de Broederschap ongedaan te maken.

Leer meer hier.

Joods Actueel deed enkele weken geleden uit de doeken hoe de websites van de Pius X genootschap antisemitisme verspreiden en vroeg de Paus op deze groep terug uit de kerk te zetten.