Levendig Midden-Oosten debat in Wilrijk

debat
vlnr:organisator Hugo Haazen (LDD) hoofdredacteur JA Michael Freilich Piet De Bruyn (N-VA) en moderator Jurgen Verstrepen (LDD) foto: Jean Dragonetti

De Wilrijkse debatavond gisterenavond 5 maart verliep geanimeerd, niet in het minst door de (soms ongeduldige) tussenkomsten vanuit het publiek. We plaatsen hieronder enkele opmerkelijke quotes van hoofdredacteur Freilich van Joods Actueel die besloot dat zijn opponent niet van slechte wil was maar uiterst naief. Piet De Bruyn N-VA) stelde immers dat hij de standpunten van Hamas verwerpelijk vindt en in geen enkel geval het bestaansrecht van Israël in twijfel trekt maar blijkt het toch moeilijk te vinden dat de Israëlische staat zijn burgers beschermt en verdedigt.

In elk geval zullen de toehoorders van het debat begrepen hebben dat de zaken niet zo simpel liggen als dat ze eenzijdig in de Europese media worden opgevoerd. Moderator Jurgen Verstrepen opende ook nog het topic over ‘de lange tenen van de Joden’ De scherpe repliek van Michael Freilich leverde onze hoofdredacteur een open doekje op.

Organisator Hugo Haazen (LDD) liet na afloop van het debat weten uiterst tevreden te zijn met de inbreng van deelnemers en publiek.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/mfdw.mp3]