Sportief? Zware rellen bij sportwedstrijden

Bij gelegenheid van een tenniswedstrijd gisteren tussen Israël en Zweden in het bekende Davis Cup toernooi waren er geweldadige protesten in de stad Malmö in het zuiden van Zweden. Meer dan 7.000 demonstranten, voornamelijk moslims en linkse extremisten demonstreerden tegen de Israëlische spelers. De betogers kwamen vanuit het hele land. De politie moest meer dan 100 arrestaties verrichten terwijl binnen in het stadion de wedstrijd zonder publiek werd gespeeld. Die beslissing was door de lokale autoriteiten eerder genomen om rellen te voorkomen. Toch bestormden de betogers het stadion. Israël won de wedstrijd.

Vorige maand moest in Turkije ook de basketbalwedstrijd tussen Turk Telecom en de Israëlische nationale ploeg Bnei Hasharon worden stilgelegd omdat de Turkse supporters dermate agressief werden dat de Israëlische spelers naar hun kleedkamers moesten vluchten terwijl de politie het publiek met fysieke kracht in bedwang moest houden. In plaats van de Turkse club te sanctioneren kregen de Israëli’s strafpunten wegens hun ‘weigering’ om te spelen.