Filip Dewinter over Dieudonné en Jean Marie Le Pen

Filip Dewinter

Het Vlaams Belang van Filip Dewinter en het Front National van Jean Marie Le Pen hebben al jaren een nauwe band. Gisteren was Dieudonné in ons land. Die laatste is ook een vriend van Le Pen en uitgesproken anti-Israël. We vroegen een reactie aan Filip Dewinter.

Beluister hier een deel van het interview: [audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/fdwdef.mp3]
Wij vroegen ook een reactie aan de SP.a over de aanwezigheid van Fouad Ahidar bij de voorstelling van Dieudonné . Ondanks verschillende vragen mochten wij geen reactie ontvangen. De SP.a zit volgens bronnen verveeld met de zaak.

Hoofdpunten van het gesprek met Dewinter:
Over Dieudonné: Hij provoceert, wat hij zegt is op zijn minst meer dan een brug te ver. Maar het valt wel onder vrije meningsuiting. De prijsuitreking aan Faurisson door iemand in een concentratiekampplunje is walgelijk
Over Le Pen: Wij zijn niet gediend met zijn uitspraken waar ik me ook uitdrukkelijk van distantieer. Het is niet zo vanzelfsprekend dat wij in de toekomst nog een groep zullen vormen in het Europees Parlement met Le Pen. De wegen van het Vlaams Belang en Jean Marie Le Pen lopen steeds meer uiteen.
Fouad Ahidar (SP.a) was aanwezig bij Dieudonné als moslim. Anti-zionisme en antisemitisme in de Arabische landen is gekend.
Israel mag zeker lid worden van de NAVO, dat is een goed idee. Wel niet van de EU omdat er geen geografische band is. Israel heeft de zelfde culturele en economische waarden en normen als Europa.