Dieudonné: duur optreden, ondanks SP.A


lesoir_manifestatieDe Franse humorist Dieudonné mag dan wel met instemming van de Raad van State gisteren  zijn Brusselse show opgevoerd hebben toch zeggen de politieautoriteiten dat daarmee de kous nog niet af is. Zij vragen dat hij ook de kosten zal dragen voor de politiediensten die de openbare orde moesten bewaken.

Daarvoor werden in de buurt van het Marignancentrum (op een hondertal meter van de Madoutoren) tachtig agenten van de politiezone Noord ingeschakeld. Tegen een kostprijs van €50 per uur per agent zou het kostenplaatje €25.000 bedragen. De politiedienst en de gemeente zouden volgens Le Soir vastbesloten zijn om het bedrag terug  te vorderen van het Marignancentrum en van Dieudonné.

Dieudonné durfde tijdens zijn optreden  niet meer dan één keer en niet al te duidelijk  ‘Heil’ te roepen zonder daarbij ook een Hitlergroet te brengen en maakte geen enkele negationistische opmerking. Hij wist goed waarom hij dat niet deed. In de zaal zaten nog eens 10 agenten die bij de eerste negationistische of racistische opmerking zouden ingrijpen.

De fans van Dieudonné

Advertentie

ahidarOnder de toeschouwers bevond zich het Brusselse parlementslid Fouad Ahidar die aan de VRT verklaarde een grote fan te zijn van Dieudonné. De SP.A’er  bevindt  zich daarmee in een grote schare van integristische Franse katholieken (kijk hier)  die ook fan zijn van de negationistische bisschop Richard Williamson maar ook van  Dieudonné. Een tip voor Ahidar, de grootste fangroep van Dieudonné is te vinden op de neo-naziwebsite Stormfront.  En ook de extremistische Jean-Marie Le Pen is een groot aanhanger van Dieudonné. Hoe extreem-rechts en extreem-links elkaar vinden? Niets is simpeler, als het op Israëlhaat (Ahidar) en Jodenhaat (Le Pen) aankomt, worden de rangen gesloten.

Dat de lijn tussen anti-zionisme en antisemitisme zeer dun is werd nogmaals getoond.

Luister hieronder naar het commentaar van Fouad Ahadir SP.A
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/fa.mp3]