Frankrijk wint B’nai Akiva Eurovision liedjeswedstrijd (geluid)

eurovVorige zondag, 29 maart, was een spannende dag voor de internationale deelnemers aan het Bne Akiva Eurovision.Die verzamelden immers in de Brussel Louizagalerij  om hun artistieke prestatie te laten beoordelen door een deskundige jury. Eurovision is de jaarlijkse songcontest van Bne Akiva die dit jaar in België doorging nadat de Antwerpse deelname vorig jaar de wedstrijd won. De sfeer zat er goed in, met een vijfhonderdkoppig publiek dat oorverdovend supporterde voor de tweehonderd Joodse deelnemers (vocalisten en musici) die vanover gans de wereld het podium bestegen. Er waren wat technische problemen met het geluid en onze Antwerpse groep had daar duidelijk last van maar ze lieten het niet aan hun hart komen. Volgens Lisa Diamant die we vroegen naar haar ervaring was de ambiance gewoon niet stuk te krijgen. De wedstrijd werd gewonnen door Frankrijk gevolgd door de Duitse en Oostenrijkse deelnemers op de tweede en derde plaats, respectievelijk.

Onze Belgische deelnemers waren eigenlijk een beetje  teleurgesteld. Ze hadden gekozen voor een gevoelig lied over Gilad Shalit, live uitgevoerd emotioneel sterk beladen maar natuurlijk minder vrolijk dan de winnende nummers. Luister even naar het fragment waarin Lisa vertelt over het lied, een melancholisch en gevoelige song in het Hebreeuws. We vroegen haar om het refreintje voor ons te vertalen, dat deed ze en ja hoor, op ons verzoek zong ze het refrein in een exclusieve telefoonuitvoering. Vertaling en een stukje refrein kan je hier beluisteren:

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/lisa2.mp3]