Dewinter bakt zoete broodjes met Wilders

wildersFilip Dewinter (Vlaams Belang)  zei in een gesprek met Joods Actueel te willen breken  met het Front National  van de Franse extreem-rechtse politicus Jean-Marie Le Pen. Het interview  bleek na enkele uren al terug te vinden op het internet, netjes uitgetikt en zelfs in een Engelstalige versie. Ook de Nederlandse krant de Telegraaf publiceerde daarop afgelopen week een artikel onder de kop Dewinter breekt met Le Pen.

De krant herhaalt de argumenten uit het interview maar gaat verder in haar analyse door te stellen dat Dewinter hoopt  aansluiting te vinden met de PVV van Geert Wilders omdat die na de volgende verkiezingen waarschijnlijk met een aantal zetels in het Europees parlement gaat terecht komen, aldus nog het Nederlandse dagblad.

Heeft dit met plat opportunisme te maken of is er meer aan de hand? Toen Le Pen nog zeventien procent van de stemmen haalde in 2002 verklaarde Dewinter aan persagentschap Reuters: “Ik ben zeer tevreden dat Le Pen zo’n grote overwinning heeft behaald. We zijn wapenbroeders”. Het ziet er dus naar uit dat Wilders de nieuwe wapenbroeder gaat worden waar Dewinter zich tegenaan schurkt. De reden waarom is duidelijk.

eriksson
Op de foto Spinnewyn met supernazi Eriksson en oorlogsmisdadiger Leon legrelle.

In ieder geval is Wilders niet in hetzelfde bedje ziek als Le Pen als het over de Holocaust gaat. Indien het VB daar iets van kan leren, en alle mensen uit de partij zetten die blijk geven van sympathie met het nazi regime, dan zijn we al een eind verder. Denken we bijvoorbeeld aan veroordeeld negationist Raes en andere leden van het VB die enkele keren per jaar op pelgrimstocht trekken naar de belangrijkste Hitlerlocaties  (adelaarsnest, geboortedorp, enz.)

Toen tijdens de betoging in Kortrijk vorige week een pot witte  verf naar Dewinter’ gesmeten werd, werd die voor hem opgevangen door de inwonende schoondochter van Roger Spinnewyn… een gekend neo-nazi figuur.

Advertentie

Dominiek Spinnewyn woont samen met nog 2 broers bij deze notoire neo-nazi in huis. De veroordelingen van de familie voor geweld en andere misdaden zijn legio. Spinnewyn introduceerde zowel Dewinter als Vanhecke in het nationalisme.