Joods museum Brussel: succes Robert Capa tentoonstelling ongeëvenaard

capa

Joods Actueel schreef in een eerder artikel dat met de ’tijdelijke tentoonstellingen’ die het Joods Museum in Brussel sinds enige tijd  organiseert het museum zich  een  waardevolle plaats op de museumlandkaart wist te verwerven. De  uitstekende ligging van het museum in hartje Brussel, temidden van andere toeristische trekpleisters, het justiepaleis, het koninklijk paleis en de andere musea,  kan wellicht nog uitgespeeld worden als bijkomende troef.

De huidige tentoonstelling, een retrospectieve met het werk van de Joodse fotograaf Robert Capa,  is in elk geval een voltreffer van formaat. Dat is ook de mening die de voorzitter van het museum, Baron Schneck,  is toegedaan. In  het driemaandelijkse tijdschrift van het museum over deze tentoonstelling schrijft hij dat men niet anders kan dan erkennen dat sinds de opening op 23 januari van dit jaar de bezoekers met honderden tegelijk toestromen om de foto’s van Capa te ontdekken. “De tentoonstelling slaat alle records inzake bezoekersaantallen. Eigenlijk kan dat niet anders want Robert Capa wordt heden ten dage beschouwd als één van de allergrootste oorlogsfotografen ter wereld” aldus nog de voorzitter.

De bezoekers komen vanuit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland om de foto’s van Capa te ontdekken en te bewonderen. De toeloop is ongeëvenaard en nooit gezien in de 25-jaar dat het museum bestaat.

We spraken met een Gentse Capabezoeker en vroegen hem naar zijn indrukken…
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/04/capa.mp3]

Advertentie

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 19 april aanstaande. Als u er geen gras laat over groeien en nu zondag 5 april gaat kijken geniet u van gratis toegang. Tenminste dat zegt de website van het Joods Museum die meedeelt dat de eerste zondag van elke maand het musuem vrij toegankelijk is.

Praktische inlichtingen
Joods Museum van België
Miniemenstraat, 21
1000 Brussel

Openingsuren
Open van 10.00 u. tot 17.00 u.

Tarieven
5,00 € per persoon
3,00 € (kinderen, studenten en senioren)
Eerste zondag van de maand : vrije ingang

Rondleidingen :
Op aanvraag
02 512 19 63