Arabisch Europese Liga aan tafel bij Hezbollah

Harchaoui (links) en Kuntar
Samir Kuntar na zijn vrijlating

Een delegatie van de Arabisch-Europese Liga ontmoette vorige maand Samir Kuntar, een van de ‘verzetshelden van het Arabische thuisland’. Samir Kuntar zat sinds zijn zestiende vast in Israël tot hij werd vrijgelaten tijdens een gevangenenruil met Hezbollah.

De daden van Kuntar zijn van een dergelijke wreedheid dat het bekende Newsweek op 1 juli van vorig jaar schreef “The details of Kuntar’s attack are so sickening that they give pause even to some of Israel’s enemies”.

In deze Europese pers kwamen de ‘heldendaden’ van Samir Kuntar nauwelijks aan bod terwijl de pers in de VS daar wel uitvoerig over berichtte.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/04/kuntar.mp3]

Kuntar werd niettegenstaande zijn wreedaardigheid  goed behandeld tijdens zijn gevangenschap. Hij studeerde aan de Israëlische Open Universiteit waar hij de studie sociologie afrondde. De Israëli’s in handen van Hezbollah overleefden hun gevangenschap niet. Op haar website plaatst de Arabische Europese Liga ook een foto van de ontmoeting met deze monsterlijke wreedaard. Wij gingen op zoek naar meer informatie over de man op de foto en kregen vanuit goede bron volgende informatie:

Het gaat om Brahim Harchaoui, een zeer gevaarlijke jongeman van Marokkaanse afkomst. Hij woont in Borgerhout en is lid van AEL en Jongeren Voor Islam. Hij is niet zomaar een van de vele sympathisanten van Hezbollah. Hij is actief militant van een Hezbollah groepje in Berchem. Dit groepje komt samen in de sjiietische moskee Al Zahra in de Patriottenstraat in Berchem. Verschillende Iraakse, Iraanse, Libanese en Marokkaanse moslims behoren tot deze gesloten groep. Brahim Harchaoui houdt zich vooral bezig met het verspreiden van propaganda van Hezbollah in Antwerpen. Hij zamelt ook geld in voor projecten van deze terreurgroep. Enkele van zijn medemilitanten zijn Jafar Al-Assadi en Abid Hamood Saif. Moskee Al Zahra wordt geleid door een uiterst radicale imam: Sjeik Sabir (Iraakse geestelijke uit Nederland). Via de internationale organisatie “Imam Ali Foundation” wordt er in de moskee tevens geld ingezameld voor militante groeperingen rond Moqtada Al-Sadr in Irak. Elke donderdagavond om 19u komen deze sjiietische extremisten samen in moskee Al Zahra.

Advertentie

Ook via een andere weg kregen we de bevestiging dat de man die Kuntar ontmoette en met hem op de foto staat inderdaad Brahim Harchaoui is. Vorige week werd Brahim Harchaoui nog geinterviewd door Al Manar, dat is de TV-zender die omwille van zijn gewelddadigheid en Jodenhaat in Europe van het satellietkanaal werd gehaald.

De vraag die we met z’n allen kunnen stellen is of dit bij ‘onschuldige’ ontmoetingen zal blijven. Bij leden van de politiediensten heerst ongerustheid over deze gang van zaken. Want voor je het weet zal een of andere opgehitste gek zoiets bij ons willen proberen.

Kuntar voerde zijn terreurdaad uit op zestienjarige leeftijd.  Smadar Haran Kaiser beschrijft de gebeurtenissen op 22 april als volgt: “Ik vergeet nooit de vreugde en haat in hun stemmen terwijl ze schreeuwde dat ze op jacht waren naar ons. Onderwijl vuurde ze hun wapens af en gooide granaten. Ik wist dat ze ons zouden vinden als Yael (2 jaar) zou huilen of een kik zou geven. Ze zouden een handgranaat in de kruipruimte werpen en ons daarmee zondermeer doden. Dus ik hield mijn hand over de mond van Yael, in de hoop dat ik haar zou kunnen laten zwijgen. Toen ik daar zo lag moest ik aan mijn moeder denken die op dezelfde manier schuilde voor de Nazi’s gedurende de holocaust. Dit was precies wat mijn moeder meegemaakt moest hebben, bedacht ik mij. Net voor de politie arriveerde namen de terroristen (waaronder Kuntar) mijn man Danny en dochter Einat (4 jaar) mee naar het strand. Daar, volgens de verslagen van ooggetuigen, schoot één van hen mijn man voor de ogen van Einat dood, zodat de dood van haar vader het laatste was wat ze zich zou herinneren. Daarna verbrijzelde hij het schedeltje van mijn kleine meisje tegen de rotsen met zijn geweerkolf. De naam van deze terrorist is Samir Kuntar. Tegen de tijd dat de politie ons uit de kruipruimte bevrijde, enige uren later, was ook Yael dood. In mijn doodsangst en in een poging ons allen te redden had ik haar per ongeluk gesmoord”…