Abou Jahjah krijgt wekelijkse column in De Standaard

AJJ
Abou Jahjah met oorlogswapen, vlak voor zijn terugkeer naar België uit Libanon


Hans Knoop, journalist en woordvoerder van het Forum der Joods Organisaties merkt in een kort artikel op de website van de Joodse koepelorganisatie op dat Abou Jajah terug van weg geweest is.

Jahjah die naast een  Libanees ook een Belgisch paspoort heeft organiseerde als voorzitter van het AEL een aantal betogingen in Antwerpen die uit de hand liepen. “Die evenementen resulteerden in vergrijpen tegen Joden en Joodse eigendommen”, aldus Knoop die schrijft dat Jahjah “met een column in De Standaard terug in het land is”.

Knoop haalt aan hoe de Antwerpse politie tijdens één van deze beruchte betogingen maar op het nippertje een klassieke progrom op de Antwerpse Joodse wijk kon voorkomen.

Veroordeeld als antisemiet

In Nederland werd Jahjah veroordeeld wegens antisemitisme nadat hij zeer grove cartoons publiceerde die nachtmerries bezorgden aan de Joodse bevolking. In ons land kwam hij en zijn organisatie met exact  dezelfde feiten weg omdat het Centrum Gelijke Kansen zei te wachten op de uitspraak van de Nederlandse rechter.  Maar ondanks de veroordeling daar ondernam het Centrum daarna niets meer. Door deze straffeloosheid bleef de Belgische aanhang van Jahjah de cartoons ongeremd via sociale media verder verspreiden.

AK 47 

Voor zijn terugkeer naar België dook Jahjah op in een foto waarop hij met een Kalashnikov prijkt. Een bron die om veiligheidsredenen anoniem wou blijven meldde aan Joods Actueel dat het een wapen van Hongaarse makelij betrof met het kenteken Magyar 66H 73971.

Nog volgens de gedetailleerde informatie die op onze redactie binnenliep werd het wapen “door Vlaamse allochtonen uit Vilvoorde buitgemaakt en op een omgebrachte Hezbollahterrorist in de buurt van Aleppo op 7 juni 2013 teruggevonden”.