Arad huldigt zeventigjarige Amos Oz

ozArad, een stadje in het zuiden van Israël, is de woonplaats van Israël’s meest bekende en gelezen auteur Amos Oz. Oz, die zeventig wordt en ook internationaal faam maakt met zijn boeken, zal merken dat zijn stadsgenoten zijn verjaardag niet onopgemerkt zullen laten voorbijgaan. De cultuurdienst van de stad plant namelijk een groot aantal literaire en muzikale evenementen gedurende het weekeinde van 7-9 mei aanstaande. Daarop is zowat iedereen van betekenis uit de Israëlische kunstscene aanwezig. De naam van het event is ‘Literatuurdagen in Arad’.

President Shimon Peres zal het festival openen op 7 mei in het lokale Oron Cultureel Centrum. Andere deelnemers op de avond van de opening zijn journalist Haim Gouri, auteur Prof. Nurit Gertz, Prof. Fania Oz-Salzberger en natuurlijk ook de jarige zelf.

Amos Oz wordt wereldwijd gezien als een van de grootste hedendaagse schrijvers. Zijn naam wordt genoemd als mogelijk kandidaat voor de Nobelprijs. Zijn werk is in zevenendertig talen vertaald. Hij ontving vorig jaar een eredoctoraat van de Antwerpse universiteit en was aanwezig op de uitreiking.