Deworah Maarsen organiseert hulp voor zieke kinderen uit het Midden-Oosten

“Als kinderen zo ernstig ziek zijn beseft iedereen wat men eigenlijk al lang wist: alle kinderen zijn gelijk”. Deze uitspraak komt regelrecht uit het hart van mevrouw Deworah Maarsen, de motor achter de  Nederlandse activiteiten van de Israëlische hulpverleningsorganisatie Zichron Menachem. Zelfs is deze bezielende dame overlevende van de Holocaust. Ze zegt: “het feit dat ik ben blijven leven terwijl zes miljoen andere Joden het met hun leven bekochten betekent dat ik niet zomaar ben blijven leven maar ook iets moet betekenen voor de anderen”.
Die betekenis ligt voor haar in de hulp die wordt aangeboden aan kinderen met kanker en hun families. En dat ongeacht hun geloof of afkomst. Er is geen enkel onderscheid tussen een Israëlisch kind, een Arabisch kind of een Palestijns kind en daar kunnen politiekers een puntje aanzuigen aldus deze gedreven dame die nooit van opgeven weet. Tijdens het interview in Antwerpen komen we meer te weten over haar onvoorstelbaar doorzettingsvermogen. Ondertussen maakt ze meteen publiciteit voor een concert dat ze op 16 augustus aanstaande organiseert in de RAI in Amsterdam met de bekende Avraham Fried. We leren ook wat restaurant Hoffy’s te maken heeft met haar bezigheden, waarom ze de eerste steen mocht leggen van een daycarecentrum in Jeruzalem en waarom ze het koninklijke onderscheiding kreeg. Daarover meer in de volgende editie van Joods Actueel.