Verloren Land over Bob Mendes verschoven naar juni

Zoals eerder bericht hier, heeft Canvas een programma van Verloren Land gewijd aan Bob Mendes. Dit was aanvankelijk gepland voor gisteren maar werd uitgesteld.

Bob Mendes kreeg volgend bericht van de VRT:
Zoals u wellicht gemerkt hebt, is Verloren land gisteren niet op antenne gegaan. En dat ten gevolge van de verlengingen (en strafschoppen) in de bekermatch tussen KVM en Cercle Brugge. Het net (Canvas) heeft beslist om in geval van verlengingen het programma naar een latere datum te verschuiven, en dat is ook gebeurd. De uitzending staat nu gepland op dinsdag 9 juni, om 21.35u.

Al bij al was het nog een wijze beslissing.

Drie uur voetbalheisa brengt niemand in de stemming om naar een emotionele oorlogsreportage te kijken. De duizenden belangstellenden die niet in slaap waren gevallen of hun videorecorder niet lang genoeg hadden ingesteld, krijgen dus een nieuwe kans. Wie nodeloos tot middernacht bleef wachten zal dat (hopelijk) binnen een zevental weken vergeven hebben. Met uitvoerige excuses. Bob Mendes