Vlaamse Opera bouwt ‘muur van de dialoog’

Naar aanloop van de operavoorstelling Samson et Dalila (waarop Joods Actueel een kritisch vraagstelling poneerde) kondigt de Vlaamse Opera verschillende evenementen aan waaronder de bouw van de ‘muur van dialoog’. Uit het persbericht:

“Vanaf maandag 27 april kan iedereen een vredesboodschap achterlaten op de “Muur van Dialoog”. Die wordt maandag om 13.30 ingehuldigd op de Dageraadplaats in Antwerpen. De “Muur van Dialoog” is een initiatief van de Vlaamse Opera in het kader van de productie Samson et Dalila.

De regie van deze productie ligt in handen van een Israëlisch-Palestijns team Omri Nitzan en Amir Nizar Zuabi. Met hun samenwerking maken ze het hoopvol statement: “ons teamwork is ons protest”. Om dat credo kracht bij te zetten nodigt de Vlaamse Opera jong en oud uit om boodschappen, tekeningen of gedachten rond vrede en dialoog achter te laten op de “Muur van Dialoog”.

Op de Dageraadplaats – een kruispunt van de multi-culturele samenleving in Antwerpen – zullen twee symbolische muren worden opgetrokken. Elke muur meet 1.80 meter op 14 meter. Ze zullen er staan van maandag 27 april tot en met maandag 4 mei. Genoeg tijd en ruimte dus om een signaal te geven dat een dialoog tussen verschillende culturen meer dan nodig is.

Maandag 27 april om 13.30 uur zal de muur ingehuldigd worden door het Israëlisch-Palestijns regieteam Omri Nitzan en Amir Nizar Zuabi.”