AEL boos op Joods Actueel – legt klacht neer

large_744421

De Arabisch Europese Liga is boos op Joods Actueel en heeft een klacht neergelegd n.a.v. een artikel dat hen en bestuurslid Harchaoui in een slecht daglicht stelt. Op hun website schreef de organisatie:

De AEL heeft besloten om juridische stappen te ondernemen tegen Joods Actueel wegens laster en eerroof. De lasterlijke en leugenachtige verklaringen die in het artikel ‘AEL aan tafel bij Hezbollah’ zijn verschenen aan ons adres en die van bestuurlid Brahim Harchaoui, hebben de grens van het ranzige ver overschreden.

Het is ons recht om onze goede naam en eer te verdedigen tegen een redactie die ons politiek monddood wil maken door te criminaliseren en te lasteren.


In de klacht zegt Harchaoui dat zijn naam in een slecht daglicht wordt gebracht wat zijn kansen op de arbeidsmarkt negatief kan beinvloeden. Dat de man openlijk sympathiseert met een internationale terreurgroep, oproept tot gewapend verzet en op de foto staat met de man die een familie vermoordde waaronder een kind van 4 die hij in koelen bloede de schedel tegen de rotsen verpletterde, (al deze info publiekelijk te vinden op het internet) zouden zijn positie op de arbeidsmarkt echter niet in het gedrang brengen aldus de redenering van de AEL.

Advertentie

De AEL heeft blijkbaar gekozen voor een conflictmodel door een klacht voor de rechtbank neer te leggen zonder eerst de normale procedure van ‘recht van antwoord’ te doorlopen.

Joods Actueel beroept zich op de vrijheid van de pers en is niet bereid om bij een zaak in kortgeding de bronnen waarop het artikel gebaseerd zijn vrij te geven. Zoiets kan enkel gebeuren indien de zaak ten gronde wordt gepleit en als persdelict voor de bevoegde rechtbank komt. Uitspraak van de rechter op dinsdag 28 april.