Nog eens 70 doden in Irak – vandaag niets in krant over 80 doden gisteren

photo_lg_iraqZoals gisteren gemeld in een artikel ‘Geweld in Irak maakt bijna 80 doden – geen nieuws’, hebben de meeste kranten en televisiestations NIET bericht over dit ‘incident’. Bij 4 van de 5 grootste kranten (De Standaard, HLN, GVA en Het Nieuwsblad) bleek er geen enkele vermelding. De krant De Morgen had een kort stuk van zo’n 150 woorden en dat pas op pagina 15. Laatstgenoemde krant had wel een halve pagine veil (met foto) over een evenement in het Midden-Oosten 4 maanden geleden, u raadt het, de Israelische operatie in Gaza.

Ter info, ook vandaag vielen in Irak opnieuw tientallen doden (minstens 60) bij aanslagen uitgevoerd door vrouwelijke zelfmoordterroristen nabij een religieuze Sji’itische tempel. Je kan er meer over lezen  op de website van de BBC.