Britse luchtvaartmaatschappij BMI biedt verontschuldigingen aan voor foute e-kaarten

bmiDe Israëlische radio maakte vorige donderdag melding van het bericht dat op de vluchten van Londen naar Tel Aviv, Israël en de meeste Israëlische steden van de elektronische kaarten aan boord waren verwijderd. Men wou op die manier boze reacties van moslims voorkomen. Alleen Haifa was aangeduid maar dan onder de Arabische naam Khefa. Wel prominent aanwezig waren Mekka en Medina.

In haar verontschuldging liet  BMI weten dat de bewuste map enkel te zien was op de overgenomen vliegtuigen van een andere luchtvaartmaatschappij die voorheen verbindingen met verschillende Arabische landen in het Midden-Oosten verzekerde. BMI zei verder dat het vroeg om de e-kaarten te verwijderen bij de overname van de viegtuigen maar dat dit niet tijdig gebeurde door een technische fout. Er zou nu aan een oplossing gewerkt worden en in afwachting neemt de luchtvaartmaatschappij een ander toestel in gebruik voor de vluchten die het vanuit Londen naar Israël  tweemaal per dag uitvoert. De maatschappij zei verder dat ze het al het mogelijke zal doen om de gevoelens van passagiers niet te kwetsen door een neutrale positie in te nemen.

BMI (Britisch Midland Airways)  is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij die opereert vanaf de Londense luchthaven Heatrow Ze verzorgen binnenlandse vluchten maar vliegen ook op Europese bestemmingen, Centraal-Azië, Afrika en het Midden-Oosten. BMI draagt de joodse gemeenschap nauw aan het hart, aldus een woordvoerder. Anders zouden we ook niet zoveel investeren in onze vluchtroutes naar Israel. Ook bij Joods Actueel plaatst de maatschappij geregeld advertenties om haar Israel route aan te bieden.