VLM vlucht naar Frankfurt ingehuldigd

vlm
Kris Peeters en directeur van Joods Actueel Terry Davids

Vanmorgen werd de eerste lijnvlucht van Antwerpen naar Frankfurt uitgewuifd door Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams vice-minister-president Dirk Van Mechelen. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50 en worden aangeboden in code-share met Air France.

Voortaan vliegt VLM Airlines vanuit Antwerpen naar drie bestemmingen: Frankfurt, London City Airport en Manchester. De vluchten tussen Antwerpen en Frankfurt worden uitgevoerd met een Fokker 50. Het toestel, waar op de naam “City of Frankfurt” werd aangebracht, steeg op om vijf na negen. De vluchtduur van Antwerpen en Frankfurt bedraagt 1 uur en 20 minuten.

Het codeshare-akkoord op deze lijn is de eerste duidelijk zichtbare vorm van samenwerking vanop Belgische bodem sinds VLM Airlines deel uitmaakt van de Air France – KLM Groep. Dankzij deze overeenkomst kunnen de klanten van Air France en VLM Airlines hun zakelijke verplichtingen afwerken zonder in Frankfurt te moeten overnachten.

Tijdens de korte plechtigheid vanmorgen wees Fréderic Kahane, General Manager van Air France voor België en Luxemburg, op de voordelen van de luchthaven van Antwerpen: “De Antwerpse luchthaven biedt nog steeds gratis parking aan. Bovendien heeft een passagier slechts 15 minuten nodig van zijn auto tot in het vliegtuig, inclusief inchecken en veiligheidscontrole. De enorme tijdsbesparing is dé grote troef van deze luchthaven”.
Johan Vanneste, CEO van VLM Airlines, voegde eraan toe: ”De opening van onze derde bestemming vanuit Antwerpen is van groot belang voor de luchthaven en de hele regio. Sinds de Europese Centrale Bank zich in Frankfurt vestigde, is deze stad het op één na belangrijkste financiële centrum van Europa. Een rechtstreekse verbinding met een grote havenstad zoals Antwerpen biedt dan ook heel wat perspectieven.”

De passagiers in Economy krijgen gratis een lichte maaltijd geserveerd. Koffie en thee worden in porseleinen kopjes geschonken. Daarnaast is er een selectie alcoholische dranken. Business Class-reizigers genieten van extra voordelen zoals een nog fijnere maaltijd, gratis kranten en tickets die meer flexibiliteit bieden. Ze mogen ook meer bagage meenemen.

Advertentie

Uurregeling (in locale tijd)
Antwerpen – Frankfurt
Vertrek 09u05 – aankomst 10u25
Vertrek 15u50 – aankomst 17u10
Vertrek 20u25 – aankomst 21u45
Frankfurt – Antwerpen
Vertrek 06u45 – aankomst 08u10
Vertrek 13u40 – aankomst 15u05
Vertrek 17u55 – aankomst 19u20
Voor meer informatie en reservaties, kan men terecht op het nummer 03 287 80 80 (vanuit België) of 0900 450 5050 (vanuit Nederland), bij een reisagent of op www.flyvlm.com.