Website voor pauselijk bezoek aan Israël

paus2De regering van Israël heeft een speciale website geopend ter gelegenheid van de aankomende pelgrimage van Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI aan Israël, die zal doorgaan van 11 tot 15 mei 2009.

De website, gepresenteerd in acht talen (Engels, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Italiaans, Duits en Hebreeuws), bevat teksten en audio-visueel materiaal met informatie over de Pauselijke pelgrimage, de Israëlische-Vaticaanse relaties, de christelijke gemeenschappen in Israël en Christelijke heilige plaatsen doorheen het ganse land. De website zal regelmatig worden bijgehouden voor de duur van het bezoek.

De website zal ook rechtstreekse uitzendingen verzorgen van de evenementen tijdens de Pauselijke pelgrimage, inbegrepen een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust Herinneringsmemoriaal voor Martelaren en Helden (11 mei), missen opdragen in de Tuin van Gethsemane (Jeruzalem, 12 mei) en op de Berg der Zaligsprekingen, herinnering aan de “Bergrede” en de christelijke zaligsprekingen (Nazareth, 14 mei), alsook een bezoek aan het Cenakel van het Laatste Avondmaal (12 mei) en tot slot aan de Heilige Grafkerk (15 mei). De site kan bezocht worden op het volgende adres: http://popeinisrael.org.il

tekst: brabosh weblog