Israëlische post brengt pauspostzegels uit

pic1bigNaar aanleiding van de pelgrimage  van paus Benedictus XVI naar Israël van 11 mei tot 15 mei aanstaande brengt de Israëlische post een serie bijzondere ‘pauspostzegels’  uit. De Israëlische postdiensten hopen  daarmee tegemoet te komen  aan de wens  van duizenden   filatelisten over gans de wereld om een souvenir van het historische pausbezoek in hun postzegelalbums te kunnen opbergen. Ook bij het vorige pausbezoek van Johannes Paulus II was er een soortgelijke pauspostzegeleditie,  die overigens een groot succes bleek te zijn. 

Dit keer komen er twee postzegeluitgaven van telkens 12 zegels. De eerste uitgave wordt in een beperkte oplage gedrukt (10.000 vellen) en gaat vergezeld van een brochure. De brochure werd geschreven door  Peter Jennings, een vermaard filatelistisch journalist en lid van de befaamde Royal Philatelic Society in Londen. De eerste brochure zal naast foto’s  van heilige plaatsen ook bijbelcitaten bevatten die refereren naar deze plaatsen. 

De tweede serie postzegelvellen, in het zelfde formaat als de eerste zal dan een aantal  foto’s genomen tijdens het pauselijk bezoek aan het Heilige land  tonen. De brochure die deze tweede  uitgave zal vergezellen zal naast de foto’s van het bezoek ook citaten en fragmenten uit toespraken en preken van Benedictus XVI bevatten.

Postzegelverzamelaars kunnen de zegels bij hun postzegelhandelaar kopen of rechtstreeks online op de website van de Israëlische Posterijen daarvoor kan je hier klikken.