Teleurstellende peiling Israëlische Arabieren

israel-anthem-not-for-arabsUit een nieuwe peiling blijkt dat twee op vijf Arabische inwoners van Israël, of zowat 40,5%, geloven dat Holocaust nooit gebeurd is. In een gelijkaardig onderzoek dat drie jaar geleden werd gehouden, bedroeg die groep Holocaustontkenners nog 28%, wat een opmerkelijke stijging is. Uit deze peiling  blijkt ook dat 6 op 10 Arabische Israëli ’s het bestaansrecht van Israël als een Joodse staat niet erkennen. In 2003 was dat nog 4 op 10.

Tekst via Brabosh

Deze statistieken verschenen in het jaarlijkse rapport ‘Jewish Arab Relations Meter’ gepubliceerd door professor Sami Samocha van de Universiteit van Haïfa. Voor dit onderzoek werden 700 Israëlische Arabieren bevraagd, zowel mannen en vrouwen, die representatief zijn voor de Arabische bevolking binnen Israël, inbegrepen Druzen en Bedoeïenen.

Volgens professor Samocha is Holocaustontkenning heel gewoon, en niet enkel het geval bij ongeschoolde of laaggeschoolde Arabieren. Ruim 37% van de hooggeschoolde Arabieren ontkennen de Holocaust. 41.4 procent gaven toe dat ze het afgelopen jaar hadden deelgenomen aan ‘protest acties’, vergeleken met 28,7 procent die dat zegden in 2003. 12,6% van de Israëlische Arabieren zeggen dat ze ‘alle middelen, inbegrepen wapengeweld’ steunen in de strijd om hun situatie te verbeteren. Dat is 5,4 % meer dan in 2003.

53.8 procent van de ondervraagden zegt akkoord te zijn dat Arabische kinderen onderwijs mogen volgen in een Joodse school (gedaald van 70,5 procent in 2003) en 47,3 procent zegt dat ze geen Jood als buur willen hebben, vergelijk met 27,2 % in 2003.

Bronnen: Haaretz: Poll: 40% of Israeli Arabs believe Holocaust never happened door Fadi Eyadat van 17 mei 2009; Atlas Shrugs: 40% Israel Arabs Deny Holocaust van 17 mei 2009; Arutz Sheva: 40 Percent of Israel’s Arab Citizens Deny Shoah door Gil Ronen