Circus Tabori volgende week in St. Truiden

c3639061-0acf-b547-676d6e6dbd1fc328Een theatervoorstelling in een circustent. Van 25 tot 28 mei 2009 staat Circus Tabori in Sint-Truiden. Cirucs Tabori is niet zo maar een circus, maar brengt de theatervoorstelling ”Mijn Moeders Courage”, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een wonderbaarlijke ontsnapping aan de dood in het vernietigingskamp van Auschwitz.

Mijn Moeders Courage is het waar gebeurde verhaal van de wonderbaarlijke ontsnapping aan vergassing in het vernietigingskamp Auschwitz van moeder Tabori. Door dit verhaal heen verwerkt regisseur Franck van Erven het aangrijpende verhaal van een vader die in Dachau de rozentuin verzorgde van een kampcommandant. Het geheel speelt zich af in de spectaculaire omgeving van een circustent. Een stuk – met humor verteld – dat vanuit een duister verleden verwijst naar het heden en de lessen die we niet geleerd hebben uit deze gruwelijke tijd. Spektakel, maar met een serieuze ondertoon. Auteur George Tabori laat de wereld lachen met de Holocaust. Hij zegt: “Ik vind lachen niet bepaald frivool, het is net zo´n existentieel bevrijdende activiteit als huilen.”

Groep Pol Stas
Een groot deel van de acteurs van deze voorstelling wordt geleverd door toneelgroep Pol Stas. Voor hen is dit een heel speciale voorstelling. Niet alleen vanwege het ongewone decor, maar vooral omdat de groep Pol Stas dit jaar zijn 80ste verjaardag viert. Niet alleen Groep Pol Stas uit Sint-Truiden, maar ook Het Limburgs Toneel uit Sittard en De Toneelspelers uit Kerkrade maken deel uit van de cast. Het hele circus telt 41 medewerkers, waaronder een klezmerorkest en 29 acteurs.

Circus Tabori staat dan ook niet alleen in Sint-Truiden, maar toert de ganse maand mei door Belgisch en Nederlands Limburg met stops in Sittard-Geleen en Kerkrade.

Praktisch

Wie vzw circus t – 2009
Waar Domein ’t Speelhof Sint-Truiden Speelhoflaan, 3800 Sint-Truiden
Wanneer ma 25/05/09, di 26/05/09, woe 27/05/09, do 28/05/09 van 20:15 tot 22:00
Organisator vzw circus t – 2009
Prijs € 10 (10,00 EUR: volwassenen 5,00 EUR: jongeren (-26 jaar))
Contact tel : +32 11 70 17 00
mail : franck.van.erven@telenet.be
Reserveren website : http://www.circus-t-2009.be
Advertentie