Wie is Annick Deridder? Een gesprek

annick-deridder31Vlaams parlementslid Annick Deridder (Open VLD) zetelt al vijf jaar in het Vlaams parlement. Ze kwam herhaaldelijk in het nieuws. Denken we aan de keer dat ze de kranten haalde toen ze zich over een Britse Joodse man ontfermde die werd lastig gevallen op straat. Dat was des te moediger omdat ze daarbij zelf bedreigd werd nadat ze de nummerplaat van de daders noteerde.

Ook toen ze minister Bert Anciaux het vuur aan de schenen legde n.a.v. zijn ongelukkige Dendermonde Gaza vergelijking haalde ze pers. Vorige week werd ze in een rijtje van drie, samen met Jan Peumans (N-VA) en Rudi Daems (Groen!) door de redactie van de Standaard omschreven als één van de drie beste leden van het Vlaams parlement. Hoofdredacteur Michael Freilich sprak met de dertigjarige rasechte Antwerpse politica.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/05/deridder.mp3]

Meer over Annick Deridder op de website www.annickderidder.be