Film op Ned2 ‘And Thou Shalt Love’


Bekijk de trailer en een blik achter de schermen
.

In ‘And Thou Shalt Love’ wordt de dienstplichtige militair Ohad verscheurd tussen zijn streng-religieuze opvattingen en zijn gevoelens voor mannen. Op advies van een religieuze hulplijn gaat Ohad veertig dagen mediteren en vasten. Dit lijkt te helpen, maar als Ohad zijn beste vriend Nir weer ziet, komen de ‘verboden’ gevoelens weer boven.

De Israelische regisseur Chaim Elbaum baseerde de film op gebeurtenissen uit zijn eigen leven – als orthodoxe Jood en homo. Hij maakte deze film op de Ma’ale Film School, een religieus-Joodse filmacademie.

‘And Thou Shalt Love’ werd op het Jerusalem Film Festival 2008 bekroond met de Best Drama Award en onlangs tot beste film gekozen op Film IsReal 2009 in Het Ketelhuis in Amsterdam.
Praktisch: Een uitzending van de Joodse Omroep – Zondag 21 juni 2009, 12.30-13.00 uur, Ned. 2

Bekijk hier een blik achter de schermen, vooral interessant is de mening van de regisseur zelf homo en godgelovig.