Rutte minimaliseert eigen uitspraken (audio)

vhrt
Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt dat VVD-fractieleider Mark Rutte ,,het spoor helemaal bijster is”.

Marc Rutte, de Nederlandse VVD-voorzitter,  blijft in een gesprek met Radio 1 Nederland zijn uitspraken volhouden. Hij kreeg de afgelopen week bakken kritiek over zich heen nadat hij ook op vragen van jorunalisten antwoordde dat Holocaustontkenning niet langer strafbaar zouden moeten zijn.  Ook partijgenoten Hans Wiegel (voormalig topman van de VVD) en de Europese lijsttrekker Van Baalen zijn niet te preken over de uitspraken van Rutte. Toch is die niet van plan om zijn verontschuldigingen aan te bieden, tenminste dat zegt hij tijdens het onderstaand interview als de journalist van dienst hem daarom vraagt. De meeste analisten beoordelen de commentaren van Rutte achteraf als het nemen van een bocht waarbij het nog maar de vraag is of de verbolgen VVD- leden en kiezers daarmee genoegen zullen nemen.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/06/rutte.mp3]