Twee Joodse passagiers aan boord vermist vliegtuig

af
Nabestaanden arriveren op de luchhaven in Rio de Janeiro (Brazilië)

Frankrijk – Aan boord van  het vermiste Air France toestel bevonden zich twee Joodse passagiers, dat liet de Joodse organisatie Chabad in een nieuwsbericht  weten.

De Franse zakenman Serge Anidjar was op terugweg naar huis na een zakenreis in Brazilië volgens de website van de organisatie. “Men wacht op nieuws en op verdere informatie vanwege de overheid die dit officieel zou bevestigen en de onzekerheid zou wegnemen” zei rabbijn Michael Sojcher, een Chabad-Lubavitcher zendeling vanuit Boulogne-Billancourt (F) de woonplaats van Andijar. “Zijn vrouw en zijn drie kinderen blijven bidden en ze hebben niet alle hoop opgegeven maar het is natuurlijk zeer moeilijk om in deze omstandigheden te blijven hopen” aldus rabbijn Sojcher.

De vlucht van Brazilië naar Frankrijk kwam afgelopen maandag in het nieuws nadat bleek dat het toestel verdween boven de Atlantische oceaan, een paar uur nadat het in Rio de Janeiro opsteeg en een half uur nadat het van de radarschermen verdween. Het vliegtuig kwam in onweer terecht en in de laatste verbindingen met de bemanning liet die weten dat er electrische problemen aan boord waren”.

Volgens Chabad zou er nog een tweede Joodse passagier aan boord van het vermiste toestel zijn maar daarover zouden niet meer gegevens bekend zijn op het ogenblik van de publicatie van het Chabadbericht.