Mededeling van de redactie: terugplooiing op kernactiviteit

Joods Actueel heeft besloten vanaf vandaag zich volop te concentreren op zijn kernactiviteit, namelijk het gedrukte magazine. Op de website zal daarom enkel nog bij hoge uitzondering gecommuniceerd worden, en dat bij belangrijke nieuwsfeiten. De maandelijkse aankondiging van het magazine zal wel behouden blijven.

Deze website onderging een gedaanteverwisseling tijdens de Gaza oorlog, een half jaar geleden. Het was toen een tijd van crisis en met de site wilden we ook een ‘andere’ stem laten horen. We brachten nieuwsverhalen die in de andere media niet aan bod kwamen en trachtten de foute perceptie recht te trekken.

Maar thans is het opnieuw tijd om volop te focussen op het magazine. Een website onderhouden vergt natuurlijk tijd, mensen en geld terwijl de online advertentiemarkt de kosten niet dekken (dat is zo voor de hele online krantenindustrie). In deze moeilijke economische tijden, waaraan de media niet aan ontsnappen, willen we daarom terugplooien op onze kernactiviteit. Ook al omdat de website voor een kannibaliserend effect zorgt op het magazine. “We kunnen toch alles op het internet lezen”, kregen we vaak te horen van mensen die geen abonnement wilden nemen of hun bestaand abonnement niet hernieuwden. Die perceptie is natuurlijk onjuist. Op de website plaatsten we vooral korte nieuwsberichten en in mindere mate archiefstukken die hun actualiteitswaarde hadden verloren.

Zoals gezegd, de infrastructuur van de website blijft behouden en zal er zijn indien nodig voor uitzonderlijke nieuwsgebeurtenissen of in tijden van crisis. Ondertussen zullen alle medewerkers volop focussen om Joods Actueel magazine nog beter, mooier en boeiender te maken.

Bedankt voor jullie steun en tot kijk in het magazine!
Het ganse team van Joods Actueel

Advertentie

P.s. Binnen enkele dagen zal het online reactieforum worden afgesloten
P.p.s. Heb je nog geen abonnement, dan kun je dat nog steeds hier nemen

covers