(audio) Schietpartij in Holocaustmuseum Washington

1_holocaust_muesum_shootingsffWASHINGTON – Ten minst twee mensen, volgens andere bronnen drie personen, zijn woensdag neergeschoten in het Holocaust Museum in Washington. Een politiewoordvoerster zei dat een persoon met een vuurwapen rond 13.00 uur plaatselijke tijd het museum was binnengelopen en een bewaker had neergeschoten. Ook de schutter was neergeschoten. Wat de toestand van beiden was, werd niet gezegd. Zij werden beiden naar een ziekenhuis overgebracht. Volgens een brandweerwoordvoerder werd  een derde persoon gewond geraakt door glasscherven. De moeder van een tiener uit Massachusetts zei dat haar dochter in het museum verscheidene schoten had gehoord voordat zij samen met vrienden was geëvacueerd. De Amerikaanse zender CBS rapporteert dat de schutter een 87-jarige man is die in verband gebracht werd met racistische  websites.

Joods Actueel vernam dat het om de 87-jarige James von Brunn gaat en dat zijn website inmiddels verwijderd is van het internet maar de cache (mirror) staat wel nog online. De dader liet een brief na met als openingszin:  “Hitler’s grootste blunder was dat hij niet alle Joden wist te vergassen”. Verder zouden volgens de brief van de dader “de  Joden alle diplomaten, werkgevers en banken in de VS controleren”.

Een fragment uit de laatste nieuwsuitzending over de aanslag op het museum van de Amerikaanse National Public Radio kan u hieronder beluisteren

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/06/hmw.mp3]