Meester-kleermaker uit Hong Kong één week in België

Cezari, de meester-kleermaker uit Hong Kong is van 24 februari tot 1 maart opnieuw in ons land. Voor wie Cezari nog niet kent, een introductie

Michael Freilich – Publireportage

Jack Soni en zijn broer, allebei uit Hong Kong, baten al meer dan 25 jaar de gespecialiseerde kledingszaak Cezari uit. Het bedrijf produceert op maat gemaakte kledij voor zowel mannen als vrouwen. Uniek is dat je voor hun producten niet tot Azië hoeft te reizen want Cezari komt naar je toe. Twee tot drie keer per jaar onderneemt Jack Soni een tournee door verschillende landen waaronder Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Jack Soni kan bogen op een lange staat van dienst en duizenden tevreden klanten.

In de zakenwereld staan zijn op maat gemaakte pakken en hemden hoog aangeschreven. Voor de dames creëert zijn atelier jurken, vrijetijdskleding en feestelijke outfits. Waar we hierboven stelden dat Cezari naar je toe komt, bedoelden we dit ook letterlijk. Je maakt een afspraak en Jack Soni komt dan langs op kantoor of thuis (ook tijdens de avonduren). Bij zich heeft hij dan verschillende materialen opgeborgen in zijn reistas op wieltjes. Zoek je een nieuw hemd? Geen probleem, je krijgt een tiental boekjes voorgeschoteld die elk zo’n 50 staaltjes met kleurmotieven uit stof bevatten. Zo kan je niet alleen zien, maar ook voelen welke kwaliteit het eindproduct zal hebben. Wens je een pak of een nieuwe wintermantel? Geen probleem. Ook hiervoor haalt Jack Soni opnieuw verschillende materiaalvoorbeelden uit zijn meerijzende voorraad. Cezari staat voor kwaliteit en de fijnste materialen, gaande van 100% Egyptische of Sea Island katoen voor de hemden tot 100% kasjmier voor de mantels.

Als tweede stap wordt de maat opgenomen. Vooral handig is dat alle gegevens later in een computersysteem worden gestopt zodat je de volgende keer dit stadium niet meer moet doorlopen. Vervolgens worden de mogelijkheden tot personalisatie van de kledingsstukken besproken. Zo kan je op de mouw van je hemd naam en initialen laten plaatsen, en dat in verschillende fonts en kleuren. Bij pakken kan je kiezen voor de binnenkleur en ook hier kan je je naam in het kledingsstuk laten zetten.

Advertentie

Zeer duur, zo’n service, hoor ik menigeen al denken. Maar net dit is Cezari’s grootste troef, de prijzen zijn gelijk of zelfs goedkoper dan de bij ons ‘gewone’ en niet op maat gemaakte kledingsstukken. Voor een hemd betaal je tussen 45 en 55 euro en een kostuum heb je al vanaf 300 euro. Dat is zeker niet veel in vergelijking met wat je pakweg in een boetiek zou betalen. Maar het grootste voordeel is natuurlijk dat de items op maat zijn gemaakt. Dat is vooral interessant voor wie ietsje kleiner, of misschien weer wat langer uitkomt dan de standaardmaat. De betaling gebeurt cash of per creditcard (ook American Express). En dan is het eventjes wachten. Na zo’n vier weken wordt een pakketje met je bestelling afgeleverd door DHL. Er zijn geen extra port- of invoerkosten te betalen.

Alle klanten van Cezari, en dat zijn er zo’n 20.000 wereldwijd, worden op de hoogte gehouden met mailings. De heer Soni vertelt ons dat hij bijna geen reclame maakt, “90% van onze klanten komen van mond-tot-mond reclame. Als je eenmaal een goed product hebt, verkoopt dat haast vanzelf”. Ook in de Joodse gemeenschappen van Antwerpen, Londen en New York is dit het geval. Nog een pluspunt voor religieuze Joden, alle kleren zijn shatnez-vrij en Cezari kan ook overweg met het maken van bekeshes, lange rekkels en kapotas, traditionele kledij in de chassidische wereld.

Praktisch: Jack Soni van Cezari is in Antwerpen van 24 februari tot 1 maart. Telefonische afspraak kan via het nummer 0487 580 759
Als je hem deze maand hebt gemist maar op de hoogte wil blijven van de volgende bezoeken, kun je een mailtje sturen naar cezari@netvigator.com of bellen op +852 2722 7767