Een zelfverklaarde Vlaamse Jodenvriend aan het woord

Vlaanderen telt een heleboel mensen die het Joodse volk en de staat Israël warm in het hart dragen. Eén voorbeeld daarvan is Michel Vanderspurt uit Gent. Hij stuurde onze redactie volgende tekst en document door:

“Als goj (niet-jood, nvdr.) met een grote sympathie voor het jodendom en Israël moet ik in mijn omgeving dikwijls verantwoording afleggen voor mijn pro-Israël standpunten. Wanneer de mensen beseffen dat ik het meen dan vragen zij mij van waar die sympathie vandaan komt. Ik wil  aan anderen laten weten dat er ook niet-Joden zijn die voor Israël sympathie koesteren. Om dat uit de doeken te doen heb ik een soort van verhandelinggeschreven waarin ik uitleg wat me in het jodendom zo aantrekt. Wat het lezen van honderden boeken me daarover heeft geleerd, mijn reizen naar Israël en het studeren (toch een beetje) van het Hebreeuws. Dat alles heb ik proberen samenvatten in 10 pagina’s A4 – formaat. Wanneer mensen werkelijk geïnteresseerd zijn dan geef ik hen een exemplaar. Hierbij de verhandeling “Beschouwingen van een Goj