Premier Leterme ontvangt Joods Forum op de koffie

Het Forum der Joodse Organisaties was eerder deze week op bezoek bij de eerste minister, premier Yves Leterme. Het gesprek duurte een uur lang en kwam er op vraag van de Joodse koepelorganisatie. Op de agenda stonden punten als negationisme, de heropflakering van het antisemitisme en het algemeen klimaat binnen de Joodse gemeenschap. Een ander gespreksonderwerp was de herinneringseducatie in scholen over de Holocaust en de problematiek rond de erkenning van een deel van de joodse oorlogsslachtoffers.

Aanwezigen waren Kouky Frohmann-Gartner, en Eli Ringer, respectievelijk voorzitter en erevoorzitter van het Joods Forum. Ze waren hierbij vergezeld door Professor Baron Julien Klener, voorzitter van het C.I.C.B. en Prof. Dr. Maurice Sosnowski, pas verkozen voorzitter van de C.C.O.J.B.