Chrysler, Dodge en Jeep bij Antwerp Dealership [publireportage]

Vele van onze lezers zullen het bekende gebouw van Antwerp Dealership op de Bisschoppenhoflaan in Deurne wel kennen. De meesten zullen er tientallen of zelfs honderden keren gepasseerd zijn, maar voor wie geen wagen heeft van Chrysler, Dodge of Jeep, de merken die Antwerp Dealership verdeelt, zal het vaak ook bij de mooie façade van deze showroom blijven. Daarom dit artikel, om iedereen te overtuigen eens binnen te stappen bij Antwerp Dealership.

Wij hadden een gesprek met Roger Freyne, zaakvoerder en algemeen directeur. Freyne vertelt ons dat Antwerp Dealership zijn deuren opende in 1980, zo’n dertig jaar geleden dus. Ondertussen is de showroom uitgegroeid tot een van de grootste en best gekende van de ruime omgeving. Er worden niet alleen wagens verkocht natuurlijk, ter plaatse in het atelier van Antwerp Dealership gebeuren ook de herstellingen, carrosseriewerken en het onderhoud.

De gastvrije directeur wijst ons erop dat zijn winkel niet alleen de grootste Belgische dealer is van de drie vooropgenoemde merken maar dat het bedrijf nog steeds gerund wordt als een ‘klein’ bedrijf met een familiaal karakter. En dat kan onze hoofdredacteur, die zelf klant is bij Antwerp Dealership en al jarenlang zelf met een Chrysler rijdt, beamen. Michael Freilich: “De service gebeurt steeds zeer vriendelijk en op maat van de klant. Alles wordt netjes geregeld en vooral, de wachttijden om een afspraak te krijgen zijn in vergelijking met andere garages zeker niet lang. Vooral de Chrysler Voyager is goed bekend in de Joodse gemeenschap, omdat dit de perfecte wagen is voor families met veel kinderen. Zelf rijd ik met de Chrysler Sebring en dat heb ik me nog nooit beklaagd”.


Europees
Een groot misverstand bij velen die de wagens niet kennen, is dat ze denken “oei, Amerikaanse wagens, die zullen wel zeer duur zijn en veel verbruiken”, maar niets is minder waar. De wagens voor de Europese markt verschillen namelijk grondig van hun Amerikaanse broertjes. De verschillen zitten voornamelijk onderhuids, in het remsysteem en de motor bijvoorbeeld, die aangepast is voor Europese wegen, gehomologeerd zijn volgens EU richtlijnen en natuurlijk ook veel minder verbruiken. In de meeste Europese Chryslers zitten naast de eigen motoren ook Duitse motoren, namelijk die van Mercedes (3.0 V6 diesel en de 2.2 diesel) en de motoren van de VW-AUDI groep (2.0 diesel – 140 pk).

Advertentie

Prijs
Dan is er de prijs. En ook hier zal de consument ontdekken dat die helemaal in lijn ligt van wat men vandaag zou betalen bij merken als Renault, Toyota, Honda, enz. “En dat terwijl men er eigenlijk een wagen met veel meer klasse in ruil voor krijgt. Mensen die een Chrysler of Dodge kopen, doen dat om niet met de massa mee te gaan”, vertelt Roger Freyne. “Wie zich wil onderscheiden van de rest, maar zich niet blauw wenst te betalen, die komt bij ons terecht”.

Hoofdredacteur Michael Freilich en Roger Freyne van Antwerp Dealership
Andere belangrijke opmerkingen
De garantie op alle nieuwe modellen is standaard twee jaar met onbeperkte kilometers. Dit is zelfs uitbreidbaar tot vijf jaar. Daarnaast is er ook een gratis bijstandsverzekering voor twee jaar. En voor wie zijn onderhoud bij Antwerp Dealership laat verzorgen, wordt dit automatisch verlengd tot een periode van acht jaar!
De Levertijd voor nieuwe wagens bedraagt in de meeste gevallen drie tot vier weken. Dat komt omdat de Europese dealers een overeenkomst hebben gesloten om wagens met elkaar uit te wisselen. Dit maakt dat zo’n 85% van alle bestelde wagens zich al in Europa bevinden. Wie toch een zeer specifieke wagen uit de fabriek wenst, moet gemiddeld drie maanden wachten.
Antwerp Dealership verkoopt ook directiewagens, die zijn gewoonlijk twee à drie maanden oud en kunnen interessante voordelen opleveren voor de klant.
Om de paar maanden koopt Antwerp Dealership ook grote loten wagens bij de Europese invoerder, die zijn dan super voordelig. Zo werden begin dit jaar, op 10 januari, vijfenveertig wagens aangekocht, twee weken later waren daar tweeënveertig al van verkocht. Vraag meer info.

Bezoek ook de website www.antwerpdealership.be of kom vrijblijvend langs voor een rondleiding in de showroom.

Antwerp Dealership
Bisschoppenhoflaan 255
2100 Deurne
Telefoon: 03 360 50 50