Homer Simpson heeft Jeruzalem Syndroom

Na 20 jaar wroeten in de Amerikaanse cultuur, worden de Simpsons deze week op Ben Gurion Airport verwacht, voor een reis door Israël.

De aflevering die zich in het Heilige Land afspeelt zal “The Greatest Story Ever D’ohed” heten, en zal op 28 maart in de VS worden uitgezonden. Sacha Baron Cohen, vooral bekend van zijn rollen als Borat en Brüno, zal een rolletje spelen in de aflevering. Cohens personage is een kwade gids die de familie Simpson door Jeruzalem gidst.

In de aflevering krijgt Homer “Jeruzalem Syndroom” en gelooft dat hij de Messias is. In de scene waarin gids Jacob een goede beoordeling probeert los te peuteren, zegt Marge: “Jullie zijn een brutaal volkje”. Jacob antwoordt daarop: “Wat bedoel je? Jij zou Syrië eens als buurland moeten hebben. Wie hebben jullie als buren, Canada?. Om de kritiek te pareren, heeft “The Simpsons”-producer Al Jean al laten weten “dat het een episode is waarin de drie monotheïstische godsdiensten zich gelijkwaardig beledigd kunnen voelen”.

Minister van Toerisme Stas Meseznikov verwelkomt de wereldberoemde cartoon familie met open armen. De serie wordt door miljoenen kinderen (en volwassenen) over de hele wereld bekeken, de aflevering over Israël zal ongetwijfeld de reputatie van Israël verbeteren. En zo zien wij het graag, wie is de volgende?

Bron: baardwijks-worldview

Advertentie

Klik hier om te bekijken