Lezing Gantman over Goldstonerapport (30 mei)

Goldstone overhandigt zijn omstreden rapport

“Het Goldstonerapport, een vrijgeleide voor terroristen?” is de titel van een lezing van de Antwerpse jurist en auteur Anré Gantman. Die houdt zijn voordracht op uitnodiging van B’nai Brit Antwerpen op zondagavond  30 mei om 19.u 30 in het  lokaal van de loge Mala Zimetbaum in de Lamorinierestraat 150, te Antwerpen.

Op 27 december 2008 start Israel ‘Operation Cast Lead’ tegen de Hamasinfrastructuur in Gaza na jarenlang te zijn bestookt door raketaanvallen(ong. 8000): de militaire actie eindigt op 18 januari 2009.Op 3 april 2009 wordt door de Verenigde Naties een onderzoekscommissie opgericht met het doel na te gaan of mensenrechten geschonden werden tijdens voornoemde operatie. De missie stond onder leiding van Richard Goldstone emeritus raadsheer bij het Grondwettelijk Hofvan Zuid-Afrika. Het daarop volgend verslag werd voorgesteld op 15 september 2009. Dit document wordt door velen beschouwd als een van de zwaarste aanklachten ooit tegen Israel.

Andre Gantman, heeft het ‘Goldstonerapport’ tot op het bot geanalyseerd. Antwerpenaar Gantman staat bekend om zijn verhelderende toelichtingen over complexe problematieken en kwam daarbij de  voorbije jaren  in het nieuws met de publicatie van zijn opmerkelijke boeken “Jood zijn is een avontuur” en onlangs met de publicatie van “Israël-Palestina. Tweespraak over oorzaken en oplossingen”, een werk waarin Ludo Abicht en Gantman hun visie geven op het aanslepende conflict in het  Midden- Oosten.

Inschrijving op voorhand gewenst. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Receptie na het voordracht.e-mail: choem@telenet.be – fax: 03 295 45 44 – tel.: 0478 449 264