GAIA ziedend op hamas na aanslag met ezel [beluister]

In een gesprek met de Joods Actueel redactie veroordeelt Vlaanderen’s meest prominente dierenrechtenactivist Michel Vandenbosch in ongemeen scherpe bewoordingen een bomaanslag van Hamas afgelopen dinsdag 25 mei. Voor de aanslag werd een ezel gebruikt die een karretje met tweehonderd kilo dynamiet trok en richting Israëlische grens werd gestuurd. Lees artikel op de Palestijnse nieuwssite Ma’an.

Gaia kopman Vandenbosch spreekt van een “onvoorstelbare laffe daad gepleegd door ziekelijke geesten die zo door haat verblind zijn dat ze hun grenzen steeds verder verleggen”. Hij vroeg zich ook af of Mohammed als profeet dat zou goedkeuren, want het staat zeker niet in de Koran. “En als men denkt zich daarmee het paradijs te bereiken, dan vergist men zich schromelijk, ik weet niet wat deze mensen bezielt”, besloot Vandenbosch.

Op onze vraag waarom dierenrechtenorganisaties niet eerder reageerden – het is niet de eerste keer dat er een ezel wordt opgeblazen – zei de dierenrechtenstrijder dat het om onwetendheid gaat en dat deze feiten niet bekend zijn. Dat is niet onmogelijk want zelden halen deze “beestigheden” de Europese pers.

Het ezeltje werd vanop afstand tot ontploffing gebracht in de buurt van een Israëlische patrouillevoertuig maar er vielen geen slachtoffers te betreuren behalve het onfortuinelijke dier zelf. Het is niet ongewoon dat terroristen vanuit Gaza agrarische, medische of zelfs journalistieke activiteiten voorwenden om bomaanslagen tegen Israël te plegen sinds Hamasterreurgroepen de macht overnamen in Gaza.