Maandag 31 mei, infoavond politiek met Philip Heylen (CD&V)

Antwerps schepen voor Culteer en Erediensten Philip Heylen zal aanstaande maandag in het Romi Goldmuntzcentrum aan de Nerviërsstraat het publiek informeren over de standpunten die hijzelf en zijn partij, de CD&V, vertegenwoordigen.

Meer specifiek zal hij zich richten tot een Joods publiek en zal hij actuele topics zoals het Israëlisch-Palestijns conflict, diversiteit en veiligheid behandelen. Er is ook de mogelijkheid om enkele vragen te stellen.

In zijn dagboek tijdens zijn bezoek aan Israël schreef Philip Heylen onder andere: “Het doet me wat. Is dit echt nodig vraag ik me dan af? Feit is wel dat sinds de muur gebouwd werd de aanslagen met 300% zijn gedaald. Als het gaat om een keuze van leven of dood, mijn keuze zou eigenlijk snel gemaakt zijn.” (lees heel het artikel hier)

Hieronder het communique dat verstuurd werd naar verschillende Joodse organisaties:

Op 13 juni vinden in ons land zeer belangrijke verkiezingen plaats. Meer dan ooit zal de uitslag van deze verkiezingen de toekomst van België bepalen.
CD&V heeft me gevraagd om de Antwerpse kamerlijst te duwen. Die uitdaging neem ik aan. Voor Antwerpen en voor onze kandidaten. Want ik ben van mening dat het net nu, in tijden van crisis, noodzakelijk is om engagement te tonen. Goed besturen is nu belangrijker dan ooit.

Advertentie

De vragen en aanmoedigingen die ik daartoe de laatste weken al ontving, ook vanuit uw gemeenschap, hebben me in die overtuiging gesterkt.
Mijn koers is die van de dialoog. Ik geef cultuur en culturen niet op, want cultuur is de rijkste vorm van dialoog.

Graag zou ik u de standpunten van onze partij uiteenzetten op het vlak van buitenlandse zaken, diversiteit maar ook veiligheid en het toenemend antisemitisme. De vraag stelt zich ook of deze verkiezingen zullen leiden tot de splitsing van België. Of willen we net vooruit naar een modern staatshuishouden met performante gemeenschappen die samen-leven in dialoog? Vanuit mijn specifieke én goede relatie met de joodse gemeenschap meende ik u tot een dialoog daartoe te mogen uitnodigen.

Het zou voor mij een grote eer zijn om uw verzuchtingen en concrete vragen te aanhoren. U bent van harte welkom op de lezing die ik geef op maandag 31 mei om 19.00u in het Romi Goldmuntz Centrum.

Philip Heylen

Graag verwijzen we u ook naar enkele teksten van schepen Heylen die verschenen zijn op zijn weblog philipheylen.be
Herinneren om nooit te vergeten – over de deportatie van de Antwerpse Joden –

Gelukwensen voor het Nieuwe Jaar, Rosj Hasjana

Verslag over Israëlreis – de luxe van de gematigdheid

Philip Heylen duwt de CD&V lijst voor Antwerpen