Boekvoorstelling What does the Veil know?

Op donderdag 27 mei gaat in de Antwerpse Extra City Kunsthal de presentatie door van het boek “What does the Veil know”? Het boek wordt er door de eindredacteurs Eva Meyer en Vivian Liska gelanceerd.

Terwijl de standpunten over de hoofddoek zich steeds opnieuw radicaal polariseren in voor- en tegenstemmen, gaan de auteurs van het boek op zoek naar de genuanceerde verschillen binnenin deze tegengestelde meningen. Hiervoor moet (volgens de auteurs) de sluier ontdaan worden van alle betekenis, hetzij religieus, seksueel, sociaal of politiek.

Eva Meyer is schrijver en filmmaker, en woont en werkt in Berlijn. Haar meest recente werk omvat het boek “Von jetzt an werde ich mehrere sein” (From Now on I Will Be Several, Frankfurt a.M. Stroemfeld Verlag, 2003), het radiostuk Flashforward (2005, in samenwerking met Eran Schaerf) en de film My Memory observes me (2008, eveneens met Eran Schaerf). Binnenkort verschijnt haar boek Frei und indirekt (Free and Indirect, Frankfurt a. M. Stroemfeld Verlag).

Vivian Liska is professor Duitse literatuur en directeur van het Instituut voor Joodse Studies aan de Universiteit Antwerpen. Recente publicaties zijn Giorgio Agambens leerer Messianismus (Schlebrugge, 2008) en When Kafka Says We. Uncommon Communities in German-Jewish Literature (Indiana University Press, 2009).

Praktische informatie: de boekvoorstelling begint om 19.30 uur in de Tulpstraat 79 2060 in Antwerpen waar Extra City Kunsthal gelegen is.