Pre-openingsavond van de tentoonstelling “Heilige Plaatsen, Heilige Boeken” met koosjere receptie

a

Op woensdagavond 17 september worden de leden van de Joodse gemeenschap uitgenodigd om de nieuwe tentoonstelling “Heilige Plaatsen, Heilige Boeken” te komen bezichtigen in het Museum aan de Stroom. Schepen voor Cultuur en Erediensten Philip Heylen zorgt ook voor een koosjere receptie. Tientallen Antwerpse leden van de Joodse gemeenschap gingen de voorbije maanden in op de vraag van het museum om stukken in bruikleen te geven en mee te werken aan de tentoonstelling.

‘Heilige Plaatsen, Heilige Boeken’ brengt Rome, Mekka en Jeruzalem naar Antwerpen. Ontdek de verschillen en gelijkenissen tussen het jodendom, het christendom en de islam. Ontdek meer dan 200 kunsthistorische en religieuze topstukken en ga op zoek naar de betekenis van de heilige boeken en plaatsen, vroeger en nu.

Schepen Heylen: “Deze unieke tentoonstellingbrengt voor het eerst de drie wereldgodsdiensten – Islam, Christendom en Jodendom – samen onder één dak. Dat was nooit mogelijk geweest zonder de steun van de vooraanstaande religieuze leiders uit de drie geloofsgemeenschappen in Antwerpen. Ik ben hen daar erkentelijk en zeer dankbaar voor.”

De drie heilige boeken, Tenach, Bijbel en Koran, geven elk op hun manier zin aan de relatie tussen God en mens. De goddelijke openbaringen werden eeuwen geleden in boekvorm gegoten. Deze tentoonstelling toont u de complexe verbondenheid van de drie boeken en vertelt wat hun betekenis is voor miljarden gelovigen. De intieme sfeer van de Nottebohmzaal biedt het ideale kader voor de eeuwenoude, sacrale teksten, manuscripten en gedrukte boeken.

Advertentie

Wie aanwezig wil zijn dient zich op voorhand in te schrijven via het Forum der Joodse Organisaties op volgend mail-adres: fjo@fjo.be

MAS | Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Bekijk ook verschillende video-fragmenten:

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/iFL_qFKU3-A?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/CdzdzOcDRJA?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>