Vlaams minister van Onderwijs bij 120ste verjaardag Joodse school

Op zondag 14 september vierde de Jesode Hatora – Beth Jacobschool in Antwerpen een wel heel bijzondere verjaardag. De leerinstelling wordt dit schooljaar namelijk 120 jaar oud en is daarmee een unicum in Europa op vlak van Joods onderwijs.

Ter gelegenheid van dit jubileum werd ook een videopresentatie van 10 minuten gescreend, deze kan u hier bekijken.

Bij de opening waren verschillende prominente politici aanwezig waaronder de kersverse minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V), minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open VLD). Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet zich op het laatste ogenblik vervangen door Antwerps fractieleider André Gantman omdat hij aanwezig moest zijn voor de federale regeringsonderhandelingen.

Er waren op de opening ook verschillende Antwerpse schepenen aanwezig waaronder Claude Marinower (onderwijs), Philip Heylen (cultuur en erediensten), Nabila Ait Daoud (Jeugd) en Ludo Van Campenhout (sport, personeel en diamant).

Een uitgebreid verslag over deze heuglijke gebeurtenis leest u in Joods Actueel van volgende maand. Nog geen abonnee? Klik dan hier.